Owocowy mix
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 400 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 gramów
  • cukier - 200 gramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • jajko - 6 sztuk
  • proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • truskawki - 0.5 kilogramów
  • krem
  • budyń waniliowy - 1 opakowanie
  • mleko - 400 mililitrów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • cukier - 50 gramów
  • wierzch
  • wiórki kokosowe - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. CIASTO: Ucieramy Kasię z cukrem i cukrem waniliowym.
  2. Dodajemy jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko ucieramy lub miksujemy mikserem.
  3. Połowę ciasta wylewamy do blachy wyłożonej pergaminem.
  4. Do środka dodajemy truskawki (tak, żeby były niewidoczne, całe albo połówki- zależy jak są duże) lekko wciskając je w ciasto.
  5. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
  6. KREM: Z 400 ml mleka gotujemy budyń.
  7. Studzimy.
  8. Kasię ucieramy z cukrem, dodając stopniowo ostudzony budyń.
  9. Ostudzone ciasto smarujemy kremem, a na to sypiemy kokos.
  10. Wstawiamy do lodówki.