Owsianka z jabłkiem i orzechami włoskimi

9


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
mleko 1,5% tłuszczu4 szklanki
płatki owsiane12 łyżek
małe jabłko1.3 sztuk
orzechy włoskie8 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj mleko i dodaj do niego płatki, następnie gotuj przez ok 5 minut.
Krok 2
Orzechy drobno posiekaj.
Krok 3
Jabłko umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej, następnie dodaj do owsianki.
Krok 4
Owsiankę przelej do miseczki.
Krok 5
Gotową owsiankę udekoruj orzechami włoskimi i szczyptą cynamonu.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl