Owsianka

20


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
płatki owsiane140 gramów
mleko 2%200 mililitrów
jabłka360 gramów
suszone morele50 gramów
rodzynki30 gramów
orzechy włoskie30 gramów
cynamon do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Mleko zagotuj i wrzuć płatki owsiane, cynamon oraz pokrojone w kostkę morele. Całość gotuj około 5 minut.
Krok 2
Jabłka obierz i pokrój w kostkę, orzechy posiekaj.
Krok 3
Jabłka dodaj do owsianki i delikatnie wymieszaj. Po czym dodaj rodzynki.
Krok 4
Gotową owsiankę przełóż do salaterek i posyp orzechami.
Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna DiuwePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl