| |||||||||
| Składniki | ||
| płatki owsiane | 140 gramów | |
| mleko 2% | 200 mililitrów | |
| jabłka | 360 gramów | |
| suszone morele | 50 gramów | |
| rodzynki | 30 gramów | |
| orzechy włoskie | 30 gramów | |
| cynamon do smaku |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mleko zagotuj i wrzuć płatki owsiane, cynamon oraz pokrojone w kostkę morele. Całość gotuj około 5 minut. |
| Krok 2 |
| Jabłka obierz i pokrój w kostkę, orzechy posiekaj. |
| Krok 3 |
| Jabłka dodaj do owsianki i delikatnie wymieszaj. Po czym dodaj rodzynki. |
| Krok 4 |
| Gotową owsiankę przełóż do salaterek i posyp orzechami. |
| Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe |