Ozorki w sosie pomidorowo-kaparowym
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ozorki wieprzowe - 1.5 kilogramów
  • włoszczyzna
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 ziarna
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 3 sztuki
  • Goździki z Indonezji Knorr - 3 sztuki
  • kostka rosołowa - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 5 ziaren
  • sos:
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • kapary - 3 łyżki
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidor średni - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • ostra papryka - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ozorki wymocz przez 30 minut w zimnej wodzie z solą. Następnie dokładnie umyj i wyszoruj szczoteczką. Wytnij gruczoły ślinowe (dwa odznaczające się punkty znajdujące się u nasady ozora). W garnku umieść ozorki i rozdrobnione warzywa. Zalej wszystko dwoma litrami wody, dodaj przyprawy oraz kostkę rosołową. Całość gotuj ok. 2 godziny.
  2. Ugotowane ozorki zalej zimna woda , ale nie studź ich do końca. Jeszcze ciepłe ozory dokładnie obierz ze skórki i pokrój w paseczki.
  3. Pomidora pokrój w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Posiekaj czosnek, chilli i natkę pietruszki.
  4. Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i chili. Gdy czosnek się delikatnie zarumieni dodaj cebulę., Całość smaż chwilę, po czym na patelnie wrzuć pokrojonego w kostkę pomidora.
  5. Spaghetti Bolognese Naturalnie Smaczne Knorr rozmieszaj z w szklance wody. Z tym dodatkiem nasze danie nabierze wyjątkowego smaku i odpowiedniej konsystencji. Wlej mieszankę na patelnie, dodaj kapary , natkę pietruszki i pokrojone ozorki. Całość gotuj jeszcze przez dwie 2-3 minuty mieszając ze sobą.