Ozorki w sosie pomidorowo-kaparowym

16


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
ozorki wieprzowe 1.5 kilogramów
włoszczyzna
ziele angielskie4 ziarna
liść laurowy3 sztuki
goździki3 sztuki
kostka rosołowa1 sztuka
pieprz czarny ziarnisty5 ziaren
Sos::
średniej wielkości cebula1 sztuka
oliwa z oliwek3 łyżki
kapary3 łyżki
natka pietruszki1 pęczek
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
pomidor średni 1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
ostra papryka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Ozorki wymocz przez 30 minut w zimnej wodzie z solą. Następnie dokładnie umyj i wyszoruj szczoteczką. Wytnij gruczoły ślinowe (dwa odznaczające się punkty znajdujące się u nasady ozora). W garnku umieść ozorki i rozdrobnione warzywa. Zalej wszystko dwoma litrami wody, dodaj przyprawy oraz kostkę rosołową. Całość gotuj ok. 2 godziny.
Krok 2
Ugotowane ozorki zalej zimna woda , ale nie studź ich do końca. Jeszcze ciepłe ozory dokładnie obierz ze skórki i pokrój w paseczki.
Krok 3
Pomidora pokrój w grubą kostkę, a cebulę w piórka. Posiekaj czosnek, chilli i natkę pietruszki.
Krok 4
Na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek i chili. Gdy czosnek się delikatnie zarumieni dodaj cebulę., Całość smaż chwilę, po czym na patelnie wrzuć pokrojonego w kostkę pomidora.
Krok 5
Spaghetti Bolognese Naturalnie Smaczne Knorr rozmieszaj z w szklance wody. Z tym dodatkiem nasze danie nabierze wyjątkowego smaku i odpowiedniej konsystencji. Wlej mieszankę na patelnie, dodaj kapary , natkę pietruszki i pokrojone ozorki. Całość gotuj jeszcze przez dwie 2-3 minuty mieszając ze sobą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl