Pączki hiszpańskie

2


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
mąka20 dekagramów
mleko1 szklanka
jajka4 sztuki
sól1 szczypta
olej do smażenia1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
W garnku zagotować mleko z Kasią i szczyptą soli.
Krok 2
Zmniejszyć ogień i na wrzątek wsypać całą mąkę, cały czas energicznie mieszając.
Krok 3
Gładkie ciasto wystudzić.
Krok 4
Ciasto zmiksować z wybijanymi kolejno jajkami.
Krok 5
Ciasto przełożyć do szprycki cukierniczej z największą rozetką.
Krok 6
Wyciskać na pergamin kółka ciasta o średnicy 6 cm.
Krok 7
Papier pociąć na kwadraty.
Krok 8
Olej rozgrzać, wrzucać partiami pączki (papierem do góry-po kilku sekundach odchodzi).
Krok 9
Smażyć na wolnym ogniu 4-6 min., aż lekko się zrumienią. Odsączyć na bibule, wystudzić i polukrować. Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl