| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku zagotować mleko z Kasią i szczyptą soli. |
| Krok 2 |
| Zmniejszyć ogień i na wrzątek wsypać całą mąkę, cały czas energicznie mieszając. |
| Krok 3 |
| Gładkie ciasto wystudzić. |
| Krok 4 |
| Ciasto zmiksować z wybijanymi kolejno jajkami. |
| Krok 5 |
| Ciasto przełożyć do szprycki cukierniczej z największą rozetką. |
| Krok 6 |
| Wyciskać na pergamin kółka ciasta o średnicy 6 cm. |
| Krok 7 |
| Papier pociąć na kwadraty. |
| Krok 8 |
| Olej rozgrzać, wrzucać partiami pączki (papierem do góry-po kilku sekundach odchodzi). |
| Krok 9 |
| Smażyć na wolnym ogniu 4-6 min., aż lekko się zrumienią. Odsączyć na bibule, wystudzić i polukrować. Smacznego! |