Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku zagotować mleko z Kasią i szczyptą soli. |
Krok 2 |
Zmniejszyć ogień i na wrzątek wsypać całą mąkę, cały czas energicznie mieszając. |
Krok 3 |
Gładkie ciasto wystudzić. |
Krok 4 |
Ciasto zmiksować z wybijanymi kolejno jajkami. |
Krok 5 |
Ciasto przełożyć do szprycki cukierniczej z największą rozetką. |
Krok 6 |
Wyciskać na pergamin kółka ciasta o średnicy 6 cm. |
Krok 7 |
Papier pociąć na kwadraty. |
Krok 8 |
Olej rozgrzać, wrzucać partiami pączki (papierem do góry-po kilku sekundach odchodzi). |
Krok 9 |
Smażyć na wolnym ogniu 4-6 min., aż lekko się zrumienią. Odsączyć na bibule, wystudzić i polukrować. Smacznego! |