| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mleko, cukier i Kasię rozpuścić w garnku, wystudzić. Gdy mleko będzie miało pokojową temperaturę odlać około szklankę, a resztę przelać do miski. |
| Krok 2 |
| Drożdże rozkruszyć i rozrobić ze szklanką mleka, odstawić do wyrośnięcia. |
| Krok 3 |
| Żółtka wbić do miski, wlać spirytus i wymieszać. Kiedy drożdże urosną połączyć z resztą mleka. Wsypywać powoli mąkę urabiając ciasto. Ciasto nie powinno być zbyt twarde, ale nie klejące. Po urobieniu, ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. |
| Krok 4 |
| Gdy zwiększy swoją objętość dwukrotnie, kulać pączki, wkładając do nich nadzienie (mogą to być powidła, ugotowany budyń, draże). |
| Krok 5 |
| Odczekać, aż pączki znów urosną, a następnie smażyć je na smalcu (pączki muszą w nim pływać) do zarumienienia po obu stronach. |