Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj według wskazówek producenta i odstaw na bok. |
Krok 2 |
Chilli oraz czosnek drobno posiekaj. Dymkę pokrój w plasterki, a marchewkę i paprykę w cienkie paseczki. |
Krok 3 |
Brokuł podziel na mniejsze różyczki. Oddzielnie z fasolką ugotuj do miękkości i następnie przepłucz zimną wodą. |
Krok 4 |
Na dużej patelni WOK lub zwykłej smaż czosnek, chilli i cebulkę ciągle mieszając. Dodaj brokuły, marchew, makaron i fasolę. |
Krok 5 |
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody dodaj pastę z tamaryndowca, miód i sos sojowy. |
Krok 6 |
Wlej przygotowany sos do makaronu, całość dokładnie wymieszaj, zagotuj i natychmiast podawaj z natką kolendry i kiełkami na wierzchu. Posyp również pokruszonymi orzechami ziemnymi. |