Pad Thai - tajski smażony makaron

1


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
olej2 łyżki
marchew1 sztuka
jajko2 sztuki
cukier1.5 łyżeczek
sos sojowy2 łyżki
szczypiorek0.5 pęczków
kiełki sojowe200 gramów
czosnek ząbki 1 sztuka
mięso z kurczaka100 gramów
makaron ryżowy ugotowany400 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso i marchew pokrój w paski, a czosnek i szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek i podsmaż na złotobrązowo.
Krok 3
Przesuń go na bok, a na środek wrzuć kurczaka, podsmaż i również przesuń na bok.
Krok 4
Teraz wbij jajka i dodaj makaron, kiełki, marchew, cukier i sos sojowy.
Krok 5
Wszystko razem smaż ciągle mieszając. Na koniec posyp szczypiorkiem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl