Paella z owocami morza

7


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
ryż parboiled1 szklanka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
bulion drobiowy1.5 szklanek
papryka czerwona1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
cebula1 sztuka
krewetki12 sztuk
małże8 sztuk
pierś z kurczaka 2 sztuki
pomidory2 sztuki
kurkuma1 szczypta
oliwa20 mililitrów
świeży tymianek do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1
Na oliwie przesmaż pokrojonego w paski kurczaka. Dodaj pokrojone w paski – papryki oraz cebulę. Smaż chwilę.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka i warzyw. Następnie wsyp ryż, kurkumę, dodaj rozkruszoną kostkę Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Całość zalej bulionem i gotuj na małym ogniu 15 minut pod przykryciem.
Krok 4
Odkryj naczynie, na wierzchu gotującego się ryżu, ułóż krewetki oraz małże w muszlach. Ponownie przykryj i gotuj jeszcze 5-8 minut.
Krok 5
Po tym czasie odkryj naczynie, wymieszaj ryż z owocami morza, udekoruj świeżym tymiankiem i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl