Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie

0


Średnie


45 min.


2 os.

Składniki
woda0.5 szklanek
olej2 łyżki
Przyprawa do kurczaka Knorr2 łyżki
pałki z kurczaka4 sztuki
ketchup pikantny0.5 szklanek
biała fasoli w sosie własnym z puszki 1 opakowanie
małe papryczki chili 4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Pałki natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż je na rozgrzanym oleju na rumiano.
Krok 2
Papryczki wypestkuj i posiekaj. Wrzuć na tłuszcz obok kurczaka i podsmaż. Przełóż do rondla z grubym dnem.
Krok 3
Na patelnię wlej wodę i zagotuj. Przelej do rondelka z kurczakiem.
Krok 4
Dodaj ketchup. Duś na małym ogniu pod uchyloną pokrywką przez 15 minut.
Krok 5
Dołóż odsączoną z zalewy fasolkę. Duś kolejne 10 minut. Serwuj w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl