Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie

Składniki:

  • woda - 0.5 szklanek
  • olej - 2 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • pałki z kurczaka - 4 sztuki
  • ketchup pikantny - 0.5 szklanek
  • biała fasoli w sosie własnym z puszki - 1 opakowanie
  • małe papryczki chili - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Pałki natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż je na rozgrzanym oleju na rumiano.
  2. Papryczki wypestkuj i posiekaj. Wrzuć na tłuszcz obok kurczaka i podsmaż. Przełóż do rondla z grubym dnem.
  3. Na patelnię wlej wodę i zagotuj. Przelej do rondelka z kurczakiem.
  4. Dodaj ketchup. Duś na małym ogniu pod uchyloną pokrywką przez 15 minut.
  5. Dołóż odsączoną z zalewy fasolkę. Duś kolejne 10 minut. Serwuj w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami.