|
Składniki | ||
woda | 0.5 szklanek | |
olej | 2 łyżki | |
Przyprawa do kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
pałki z kurczaka | 4 sztuki | |
ketchup pikantny | 0.5 szklanek | |
biała fasoli w sosie własnym z puszki | 1 opakowanie | |
małe papryczki chili | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pałki natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż je na rozgrzanym oleju na rumiano. |
Krok 2 |
Papryczki wypestkuj i posiekaj. Wrzuć na tłuszcz obok kurczaka i podsmaż. Przełóż do rondla z grubym dnem. |
Krok 3 |
Na patelnię wlej wodę i zagotuj. Przelej do rondelka z kurczakiem. |
Krok 4 |
Dodaj ketchup. Duś na małym ogniu pod uchyloną pokrywką przez 15 minut. |
Krok 5 |
Dołóż odsączoną z zalewy fasolkę. Duś kolejne 10 minut. Serwuj w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami. |
Autor: pasibrzuch |