Pałki na ryżu
  • 90 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż złocisty - 1 szklanka
  • pałki z kurczaka - 5 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią - 2 łyżeczki
  • koperek świeży posiekany - 2 łyżki
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 3 łyżeczki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pałki umyj, osusz i natrzyj przyprawą do kurczaka, odłóż na przynajmniej 1 godzinę. Ryż wypłucz i osącz. Wsyp na dno naczynia do zapiekania. Cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę, dodaj do ryżu razem z suszonymi pomidorami.
  2. Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść z 3/4 litra gorącej wody, zalej ryż. Na wierzchu połóż pałki kurczaka i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 1 godziny.
  3. Przed podaniem posyp koperkiem, Podawaj z dodatkiem ulubionej surówki.