Pałki na ryżu

4


Łatwe


90 min.


3 os.

Składniki
ryż złocisty1 szklanka
pałki z kurczaka5 sztuk
cebula1 sztuka
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią2 łyżeczki
koperek świeży posiekany 2 łyżki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr3 łyżeczki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Pałki umyj, osusz i natrzyj przyprawą do kurczaka, odłóż na przynajmniej 1 godzinę. Ryż wypłucz i osącz. Wsyp na dno naczynia do zapiekania. Cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę, dodaj do ryżu razem z suszonymi pomidorami.
Krok 2
Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść z 3/4 litra gorącej wody, zalej ryż. Na wierzchu połóż pałki kurczaka i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz ok. 1 godziny.
Krok 3
Przed podaniem posyp koperkiem, Podawaj z dodatkiem ulubionej surówki.
Autor: Izabella KulińskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl