Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • pałki z kurczaka - 1 kilogram
  • mięso mielone - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • zielona papryczka chilli - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • posiekana natka pietruszki
  • olej - 80 mililitrów
  • Fix Gulasz z kurczakiem Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.
  2. Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.
  3. Nadziewaj farszem pałki kurczaka, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.
  4. Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.
  5. Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.