Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką

15


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
pałki z kurczaka1 kilogram
mięso mielone200 gramów
cebula1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
zielona papryczka chilli1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
posiekana natka pietruszki
olej80 mililitrów
Fix Gulasz z kurczakiem Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.
Krok 2
Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.
Krok 3
Nadziewaj farszem pałki kurczaka, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.
Krok 4
Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.
Krok 5
Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl