Pałki z kurczaka w winno-marchewkowym sosie

0


Średnie


60 min.


3 os.

Składniki
pałki z kurczaka marynowane5 sztuk
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 opakowanie
Przyprawa do wieprzowiny Knorr3 łyżki
czerwone wino0.5 szklanek
marchewka1 sztuka
oliwa2 łyżki
olej1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj olej i przyprawę Knorr. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut aby się zamarynowało.
Krok 2
Rozgrzej lekko patelnię i usmaż kawałki kurczaka aby były rumiane z wszystkich stron. Po chwili wlej wino i poczekaj aż w połowie odparuje.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej na patelnię z mięsem.
Krok 4
Wszystko przykryj i duś ok. 15 minut.
Krok 5
Do miski w której marynowało się mięso dodaj startą marchewkę i wymieszaj.
Krok 6
Następnie dodaj warzywa do kurczaka, wymieszaj i duś kolejne 15 minut.
Krok 7
Po tym czasie kurczak jest już miękki, a sos połączył się z marchewką. Najlepiej podawaj z domowymi kluseczkami.
Autor: straga.pl StragaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl