| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso przełóż do miski, dodaj olej i przyprawę Knorr. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut aby się zamarynowało.
|
| Krok 2 |
| Rozgrzej lekko patelnię i usmaż kawałki kurczaka aby były rumiane z wszystkich stron. Po chwili wlej wino i poczekaj aż w połowie odparuje.
|
| Krok 3 |
| Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej na patelnię z mięsem.
|
| Krok 4 |
| Wszystko przykryj i duś ok. 15 minut.
|
| Krok 5 |
| Do miski w której marynowało się mięso dodaj startą marchewkę i wymieszaj.
|
| Krok 6 |
| Następnie dodaj warzywa do kurczaka, wymieszaj i duś kolejne 15 minut.
|
| Krok 7 |
| Po tym czasie kurczak jest już miękki, a sos połączył się z marchewką. Najlepiej podawaj z domowymi kluseczkami.
|