Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso przełóż do miski, dodaj olej i przyprawę Knorr. Dokładnie wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut aby się zamarynowało.
|
Krok 2 |
Rozgrzej lekko patelnię i usmaż kawałki kurczaka aby były rumiane z wszystkich stron. Po chwili wlej wino i poczekaj aż w połowie odparuje.
|
Krok 3 |
Sos Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej na patelnię z mięsem.
|
Krok 4 |
Wszystko przykryj i duś ok. 15 minut.
|
Krok 5 |
Do miski w której marynowało się mięso dodaj startą marchewkę i wymieszaj.
|
Krok 6 |
Następnie dodaj warzywa do kurczaka, wymieszaj i duś kolejne 15 minut.
|
Krok 7 |
Po tym czasie kurczak jest już miękki, a sos połączył się z marchewką. Najlepiej podawaj z domowymi kluseczkami.
|