| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotowanie pałek z kurczaka z cytryną i rozmarynem zacznij od umycia i osuszenia ich papierowym ręcznikiem. |
| Krok 2 |
| W miseczce połącz przyprawę Knorr z oliwą i wymieszaj. Powstałą pastą natrzyj dokładnie pałki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. |
| Krok 3 |
| Cytryny wyszoruj dokładnie, sparz wrzącą wodą. Przekrój je na połówki i skrop pałki wyciśniętym sokiem. Cytryny również włóż do naczynia. |
| Krok 4 |
| Gałązkę rozmarynu potnij na mniejsze kawałki i posyp pałki z wierzchu. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika i piecz przez 45-55 minut. Pałki z kurczaka z cytryną i rozmarynem podawaj z pieczonymi ziemniakami. |