Pałki z kurczaka z cytryną i rozmarynem
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pałki z kurczaka - 8 sztuk
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • cytryna - 2 sztuki
  • gałązka świeżego rozmarynu - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie pałek z kurczaka z cytryną i rozmarynem zacznij od umycia i osuszenia ich papierowym ręcznikiem.
  2. W miseczce połącz przyprawę Knorr z oliwą i wymieszaj. Powstałą pastą natrzyj dokładnie pałki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  3. Cytryny wyszoruj dokładnie, sparz wrzącą wodą. Przekrój je na połówki i skrop pałki wyciśniętym sokiem. Cytryny również włóż do naczynia.
  4. Gałązkę rozmarynu potnij na mniejsze kawałki i posyp pałki z wierzchu. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika i piecz przez 45 minut. Pałki z kurczaka z cytryną i rozmarynem podawaj z pieczonymi ziemniakami.