Pałki z kurczaka z cytryną i rozmarynem

20


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
pałki z kurczaka8 sztuk
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr2 łyżki
oliwa z oliwek1 łyżka
cytryna2 sztuki
gałązka świeżego rozmarynu1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotowanie pałek z kurczaka z cytryną i rozmarynem zacznij od umycia i osuszenia ich papierowym ręcznikiem.
Krok 2
W miseczce połącz przyprawę Knorr z oliwą i wymieszaj. Powstałą pastą natrzyj dokładnie pałki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Cytryny wyszoruj dokładnie, sparz wrzącą wodą. Przekrój je na połówki i skrop pałki wyciśniętym sokiem. Cytryny również włóż do naczynia.
Krok 4
Gałązkę rozmarynu potnij na mniejsze kawałki i posyp pałki z wierzchu. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika i piecz przez 45 minut. Pałki z kurczaka z cytryną i rozmarynem podawaj z pieczonymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl