| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię rozpuść i przestudź. |
| Krok 2 |
| W misce lekko wymieszaj mikserem mąkę, Kasię, proszek do pieczenia i sól. |
| Krok 3 |
| Ciasto przełóż na podsypany mąką stół, dodaj twaróg i zagnieć na elastyczne ciasto. |
| Krok 4 |
| Na podsypanym mąką stole rozwałkuj ciasto na prostokąt o krótszym boku 15 cm i o grubości około 4 mm. |
| Krok 5 |
| Radełkiem potnij placek na paluchy o wymiarach 1x15cm. |
| Krok 6 |
| Paluchy ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posmaruj roztrzepanym jajkiem. |
| Krok 7 |
| Posyp makiem lub kminkiem. |
| Krok 8 |
| Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w 180 st.C(termoobieg). |