Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuść i przestudź. |
Krok 2 |
W misce lekko wymieszaj mikserem mąkę, Kasię, proszek do pieczenia i sól. |
Krok 3 |
Ciasto przełóż na podsypany mąką stół, dodaj twaróg i zagnieć na elastyczne ciasto. |
Krok 4 |
Na podsypanym mąką stole rozwałkuj ciasto na prostokąt o krótszym boku 15 cm i o grubości około 4 mm. |
Krok 5 |
Radełkiem potnij placek na paluchy o wymiarach 1x15cm. |
Krok 6 |
Paluchy ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posmaruj roztrzepanym jajkiem. |
Krok 7 |
Posyp makiem lub kminkiem. |
Krok 8 |
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w 180 st.C(termoobieg). |