Paluchy serowe do piwa

6


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
twaróg150 gramów
mąka250 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
sól1 szczypta
jajka1 sztuka
maku2 łyżki
kminek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kasię rozpuść i przestudź.
Krok 2
W misce lekko wymieszaj mikserem mąkę, Kasię, proszek do pieczenia i sól.
Krok 3
Ciasto przełóż na podsypany mąką stół, dodaj twaróg i zagnieć na elastyczne ciasto.
Krok 4
Na podsypanym mąką stole rozwałkuj ciasto na prostokąt o krótszym boku 15 cm i o grubości około 4 mm.
Krok 5
Radełkiem potnij placek na paluchy o wymiarach 1x15cm.
Krok 6
Paluchy ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Krok 7
Posyp makiem lub kminkiem.
Krok 8
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w 180 st.C(termoobieg).
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl