Paluszki z kurczaka z przyprawą Cajun - VIDEO

6


Łatwe


40 min.


5 os.

Składniki
pierś kurczaka400 gramów
Przyprawa Cajun Knorr1 opakowanie
jajko2 sztuki
mąka pszenna2 łyżki
mąka ziemniaczana1 łyżka
bułka tarta typu panko 100 gramów
płatki kokosowe lub migdałowe 50 gramów
olej do smażenia100 mililitrów
musztarda3 łyżki
sól1 łyżeczka
miód3 łyżki
sos Tabasco1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
W jednym naczyniu wymieszaj mąkę ziemniaczaną z mąką pszenną, a w drugim bułkę tartą z płatkami kokosowymi lub migdałowymi. W trzecim natomiast roztrzep jajka z odrobiną soli.
Krok 2
Miód wymieszaj z musztardą, dopraw do smaku kilkoma kroplami sosu Tabasco.
Krok 3
Piersi kurczaka pokrój w długie paski grubości ok. 1 cm i oprósz obficie przyprawą Cajun Knorr. Następnie obtocz je najpierw w mące, potem w jajkach, a następnie w bułce.
Krok 4
Paluszki z kurczaka smaż na złoty kolor na średnio rozgrzanym tłuszczu, tak aby były wysmażone w środku. Podawaj z sosem miodowo-musztardowym.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl