Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mąka135 gramów
proszek do pieczenia1 łyżeczka
sól1 łyżeczka
cukier puder2 łyżki
mleko130 gramów
jajko1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder do miski.
Krok 2
Do osobnej miski wrzucić jajko, mleko oraz roztopione masło i wymieszać do całkowitego połączenia.
Krok 3
Mieszaninę wlać do miski z mąką i widelcem mieszać, aż do uzyskania gładkiej masy i odstawić na chwilę.
Krok 4
Na patelni rozgrzać masło lub olej i nakładać łyżką ciasto. Piec, aż pojawią się pęcherzyki i naleśnik się przyrumieni. Nastepnie odwrócić na drugą stronę.
Krok 5
Czereśnie bez pestek zmiksować za pomocą bleandera na gładką masę i polać naleśniki.
Autor: Bizneswoman w kuchniPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl