|
Składniki | ||
filet z pangi | 1 kilogram | |
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr | 1 łyżeczka | |
cebula | 2 sztuki | |
ananas w puszce | 1 opakowanie | |
słoik przecieru pomidorowego | 1 sztuka | |
jajko | 1 sztuka | |
bułka tarta | 1 szklanka | |
curry | 1 łyżka | |
kolendra | 1 pęczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy. |
Krok 2 |
Ananasy pokrój w kostkę i dodaj je do sosu. |
Krok 3 |
Rybę posyp przyprawą Knorr oraz curry. Następnie panieruj w jajku i bułce. |
Krok 4 |
Smaż rybę na oleju. Po usmażeniu polej ją przygotowanym sosem. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżą kolendrą. |
Autor: przepisy.pl |