Panga w ananasach

14


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filet z pangi1 kilogram
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr1 łyżeczka
cebula2 sztuki
ananas w puszce1 opakowanie
słoik przecieru pomidorowego1 sztuka
jajko1 sztuka
bułka tarta1 szklanka
curry1 łyżka
kolendra1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy.
Krok 2
Ananasy pokrój w kostkę i dodaj je do sosu.
Krok 3
Rybę posyp przyprawą Knorr oraz curry. Następnie panieruj w jajku i bułce.
Krok 4
Smaż rybę na oleju. Po usmażeniu polej ją przygotowanym sosem. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżą kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl