Panga w ananasach
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z pangi - 1 kilogram
  • Przyprawa do ryb Knorr - 1 łyżeczka
  • cebula - 2 sztuki
  • ananas w puszce - 1 opakowanie
  • słoik przecieru pomidorowego - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 1 szklanka
  • Curry Knorr - 1 łyżka
  • kolendra - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy.
  2. Ananasy pokrój w kostkę i dodaj je do sosu.
  3. Rybę posyp przyprawą Knorr oraz curry. Następnie panieruj w jajku i bułce.
  4. Smaż rybę na oleju. Po usmażeniu polej ją przygotowanym sosem. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżą kolendrą.