| |||||||||
| Składniki | ||
| filet z pangi | 1 kilogram | |
| Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr | 1 łyżeczka | |
| cebula | 2 sztuki | |
| ananas w puszce | 1 opakowanie | |
| słoik przecieru pomidorowego | 1 sztuka | |
| jajko | 1 sztuka | |
| bułka tarta | 1 szklanka | |
| curry | 1 łyżka | |
| kolendra | 1 pęczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj sos: cebule posiekaj i zeszklij na oleju, po czym wlej sok z ananasów i przecier pomidorowy. |
| Krok 2 |
| Ananasy pokrój w kostkę i dodaj je do sosu. |
| Krok 3 |
| Rybę posyp przyprawą Knorr oraz curry. Następnie panieruj w jajku i bułce. |
| Krok 4 |
| Smaż rybę na oleju. Po usmażeniu polej ją przygotowanym sosem. Przed podaniem udekoruj potrawę świeżą kolendrą. |
| Autor: przepisy.pl |