| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Przygotuj ciasto. Żółtka oddziel od białek. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier wymieszaj. Dodaj żółtka i Kasię. Całość wymieszaj mikserem. Wymieszane składniki zagnieć szybko dłonią w kulkę. | 
| Krok 2 | 
| Zawiń w folię i odłóż na 20 minut do zamrażarki,aby stężało. | 
| Krok 3 | 
| Schłodzone ciasto podziel na pół. Dwie identyczne foremki o wymiarach 40 x 26cm (duża blacha) wyłóż papierem do pieczenia, a
następnie wyklej ciastem i posmaruj dżemem. | 
| Krok 4 | 
| Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w termoobiegu około 15 minut w temp 180 st.C | 
| Krok 5 | 
| Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną. | 
| Krok 6 | 
| Na podpieczone
placki wyłóż masę białkową i posyp płatkami migdałowymi. Piecz kolejne 15 minut. | 
| Krok 7 | 
| Zostaw do całkowitego wystygnięcia. | 
| Krok 8 | 
| Przygotuj krem budyniowy. Połowę mleka zagotuj z cukrem, resztę zmiksuj z mąkami i żółtkami. | 
| Krok 9 | 
| Masę jajeczną wlej do
gotującego mleka i gotuj ciągle mieszając aż masa zgęstnieje. | 
| Krok 10 | 
| Tak przygotowany budyń odstaw do wystygnięcia. | 
| Krok 11 | 
| Miękką Kasię utrzyj w misce dodając po łyżce krem budyniowy. | 
| Krok 12 | 
| Gotowy krem wyłóż na jeden placek ciasta, rozsmaruj i przykryj drugim plackiem | 
| Krok 13 | 
| Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. |