Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozmrożone maliny i musztardę połącz z oliwą, trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr. Całość zmiksuj przetrzyj przez sito. |
Krok 2 |
Liście sałaty rozdziel, umyj, osusz i połącz całe liście w bukiet, ułóż je na talerzu. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plastry, dodaj do sałaty. Na talerzu ułóż po dwa plastry szynki. |
Krok 3 |
Ser camembert pokrój w małe około 2 cm kawałki, panieruj je w jajku i bułce panko. Ser usmaż na rozgrzanej Ramie na złoty kolor. |
Krok 4 |
Kromki chleba włóż do opiekacza do kanapek, mocno ściśnij i opiecz, aż kromki zrobią się chrupiące. Połóż je między sałatę a szynkę.
Całość obficie polej sosem winegret z malinami i oprósz orzechami.
|