Panierowane kawałki camembert z rukolą

4


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
rzodkiewka1 pęczek
sałata rzymska2 sztuki
liście rukoli 100 gramów
szynka parmeńska8 plastrów
musztarda Dijon1 łyżka
czerwona cykoria1 sztuka
orzechy pistacjowe 100 gramów
oliwa z oliwek3 łyżki
maliny świeże lub mrożone100 gramów
ser camembert2 sztuki
bułka tarta typu panko 100 gramów
jajko2 sztuki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny3 łyżki
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
chleb razowy kromki4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Rozmrożone maliny i musztardę połącz z oliwą, trzema łyżkami wody i sosem sałatkowym Knorr. Całość zmiksuj przetrzyj przez sito.
Krok 2
Liście sałaty rozdziel, umyj, osusz i połącz całe liście w bukiet, ułóż je na talerzu. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plastry, dodaj do sałaty. Na talerzu ułóż po dwa plastry szynki.
Krok 3
Ser camembert pokrój w małe około 2 cm kawałki, panieruj je w jajku i bułce panko. Ser usmaż na rozgrzanej Ramie na złoty kolor.
Krok 4
Kromki chleba włóż do opiekacza do kanapek, mocno ściśnij i opiecz, aż kromki zrobią się chrupiące. Połóż je między sałatę a szynkę. Całość obficie polej sosem winegret z malinami i oprósz orzechami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl