Panierowane tofu z sezamem - VIDEO

14


Łatwe


20 min.


2 os.

Składniki
tofu2 opakowania
olej sezamowy4 łyżki
ząbek czosnku1 sztuka
Imbir z Nigerii Knorr1 łyżeczka
klasyczna bułka tarta lub japońska panko250 gramów
Kurkuma z Indii Knorr1 łyżeczka
ziarna sezamu2 łyżki
sól1 szczypta
mąka ryżowa200 gramów
jajka2 sztuki
olej do smażenia1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Tofu rozpakuj, osusz lekko i przekrój wzdłuż na pół, tworząc szerokie plastry.
Krok 2
Na drobnej tarce zetrzyj czosnek. Wymieszaj z olejem sezamowym oraz Imbirem Knorr tworząc marynatę. Nasmaruj plastry tofu.
Krok 3
Bułkę tartą wymieszaj z Kurkumą Knorr i ziarnami sezamu, a także solą.
Krok 4
Jajka roztrzep i wlej na duży płaski talerz. W kolejnym przygotuj mąkę, a w trzecim bułkę tartą.
Krok 5
Teraz panieruj zamarynowane tofu tak jak się panieruję kotlety schabowe. Zacznij od mąki, następnie jajko i bułkę tartą.
Krok 6
Zapanierowane tofu smaż na patelni z olejem aż będzie rumiane i chrupiące. Przed podaniem odsącz lekko na ręczniku papierowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl