Panierowane tofu z sezamem - VIDEO

49


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
tofu2 opakowania
olej sezamowy4 łyżki
ząbek czosnku1 sztuka
imbir suszony1 łyżeczka
klasyczna bułka tarta lub japońska panko250 gramów
kurkuma1 łyżeczka
ziarna sezamu2 łyżki
sól1 szczypta
mąka ryżowa200 gramów
jajka2 sztuki
olej do smażenia1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Tofu rozpakuj, osusz lekko i przekrój wzdłuż na pół, tworząc szerokie plastry.
Krok 2
Na drobnej tarce zetrzyj czosnek. Wymieszaj z olejem sezamowym oraz Imbirem Knorr tworząc marynatę. Nasmaruj plastry tofu.
Krok 3
Bułkę tartą wymieszaj z Kurkumą Knorr i ziarnami sezamu, a także solą.
Krok 4
Jajka roztrzep i wlej na duży płaski talerz. W kolejnym przygotuj mąkę, a w trzecim bułkę tartą.
Krok 5
Teraz panieruj zamarynowane tofu tak jak się panieruję kotlety schabowe. Zacznij od mąki, następnie jajko i bułkę tartą.
Krok 6
Zapanierowane tofu smaż na patelni z olejem aż będzie rumiane i chrupiące. Przed podaniem odsącz lekko na ręczniku papierowym.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl