Przygotowanie |
Krok 1 |
Tofu rozpakuj, osusz lekko i przekrój wzdłuż na pół, tworząc szerokie plastry. |
Krok 2 |
Na drobnej tarce zetrzyj czosnek. Wymieszaj z olejem sezamowym oraz Imbirem Knorr tworząc marynatę. Nasmaruj plastry tofu. |
Krok 3 |
Bułkę tartą wymieszaj z Kurkumą Knorr i ziarnami sezamu, a także solą. |
Krok 4 |
Jajka roztrzep i wlej na duży płaski talerz. W kolejnym przygotuj mąkę, a w trzecim bułkę tartą. |
Krok 5 |
Teraz panieruj zamarynowane tofu tak jak się panieruję kotlety schabowe. Zacznij od mąki, następnie jajko i bułkę tartą. |
Krok 6 |
Zapanierowane tofu smaż na patelni z olejem aż będzie rumiane i chrupiące. Przed podaniem odsącz lekko na ręczniku papierowym. |