Panierowany ser camembert
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ser camembert - 4 sztuki
  • Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr - 1 opakowanie
  • jajka - 2 sztuki
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 100 mililitrów
  • olej do smażenia
  • sok pomarańczowy - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Ser camembert podziel na ćwiartki.
  2. Panieruj zaczynając od roztrzepanego jajka, a następnie w panierce z Fixu Knorr.
  3. Smaż na głębokim tłuszczu, do momentu, kiedy serki nabiorą złotego koloru. Odsącz na ręczniku papierowym.
  4. Przygotuj sos według przepisu na opakowaniu Fix Knorr mieszając ketchup z sokiem pomarańczowym i fixem.
  5. Panierowany ser podawaj z sosem.