Panierowany ser
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • twardy żółty ser - 300 gramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
  • mąka pszenna - 1 szklanka
  • jajka - 3 sztuki
  • tarta bułka - 1 szklanka
  • olej do smażenia - 0.8 litrów

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj przesianą mąkę z pokruszonymi kostkami Knorr. Jajka rozkłóć w miseczce. Ser pokrój w niewielkie kawałki według uznania.
  2. Kawałki sera panieruj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Opanierowany ser wstaw do lodówki na 30 minut, aby stwardniał.
  3. W niewielkim garnku rozgrzej olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wkładaj ostrożnie po kilka kawałków sera i smaż 2-3 minuty, do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło z warzywnymi paluszkami.