Panierowany ser

7


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
twardy żółty ser300 gramów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr2 sztuki
mąka pszenna1 szklanka
jajka3 sztuki
tarta bułka1 szklanka
olej do smażenia0.8 litrów
Przygotowanie
Krok 1
W misce wymieszaj przesianą mąkę z pokruszonymi kostkami Knorr. Jajka rozkłóć w miseczce. Ser pokrój w niewielkie kawałki według uznania.
Krok 2
Kawałki sera panieruj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Opanierowany ser wstaw do lodówki na 30 minut, aby stwardniał.
Krok 3
W niewielkim garnku rozgrzej olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wkładaj ostrożnie po kilka kawałków sera i smaż 2-3 minuty, do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło z warzywnymi paluszkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl