|
Składniki | ||
Duża papryka czerwona | 4 sztuki | |
kukurydza konserwowa | 1 puszka | |
Kaszotto meksykańskie Knorr | 1 opakowanie | |
pomidory z puszki bez skóry | 1 puszka | |
oliwa z oliwek lub z suszonych pomidorów | 3 łyżki | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
Mieszanka ziół i przypraw Pieprz ziołowy Knorr | 1 szczypta | |
Chili z Indii Knorr | 1 szczypta | |
Cynamon z Wietnamu Knorr | 1 szczypta | |
gorąca, przegotowana woda | 250 gramów | |
ser feta pokrojony w kostkę | 100 gramów | |
kolendra, kilka listów | 1 szczypta | |
szczypiorek | 1 pęczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną . |
Krok 2 |
Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie. |
Krok 3 |
Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą. |
Krok 4 |
Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut. |
Krok 5 |
Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem. |
Autor: DIETETYK DietaAli |