Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • Duża papryka czerwona - 4 sztuki
  • kukurydza konserwowa - 1 puszka
  • Kaszotto meksykańskie Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory z puszki bez skóry - 1 puszka
  • oliwa z oliwek lub z suszonych pomidorów - 3 łyżki
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • Mieszanka ziół i przypraw Pieprz ziołowy Knorr - 1 szczypta
  • Chili z Indii Knorr - 1 szczypta
  • Cynamon z Wietnamu Knorr - 1 szczypta
  • gorąca, przegotowana woda - 250 gramów
  • ser feta pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • kolendra, kilka listów - 1 szczypta
  • szczypiorek - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną .
  2. Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie.
  3. Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą.
  4. Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut.
  5. Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem.