Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim

2


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
Duża papryka czerwona4 sztuki
kukurydza konserwowa1 puszka
Kaszotto meksykańskie Knorr1 opakowanie
pomidory z puszki bez skóry1 puszka
oliwa z oliwek lub z suszonych pomidorów3 łyżki
cebula czerwona1 sztuka
Mieszanka ziół i przypraw Pieprz ziołowy Knorr1 szczypta
Chili z Indii Knorr1 szczypta
Cynamon z Wietnamu Knorr1 szczypta
gorąca, przegotowana woda250 gramów
ser feta pokrojony w kostkę100 gramów
kolendra, kilka listów1 szczypta
szczypiorek1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną .
Krok 2
Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie.
Krok 3
Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą.
Krok 4
Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut.
Krok 5
Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem.
Autor: DIETETYK DietaAliPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl