Przygotowanie |
Krok 1 |
Kuskus zalej wrzącą wodą z kostką rosołową, odstaw pod przykryciem na 10 minut, aby kasza zrobiła się miękka. Papryki umyj, z każdej z papryk odetnij kapelusz i usuń gniazda nasienne ze środka. |
Krok 2 |
Na patelni podsmaż posiekany czosnek, chilli i cebulę, dodaj mięso mielone. Smaż aż będzie zupełnie suche. Do usmażonego już mięsa dodaj gotowy kuskus, całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku jeśli potrzeba. |
Krok 3 |
Przygotowanym farszem nadziej papryki do połowy objętości, uciśnij łyżką. |
Krok 4 |
Na wierzch wlej kilka łyżek Fixu Knorr pomieszanego ze śmietana oraz wbij całe jajo. Papryki przykryj kapeluszami i ułóż w żaroodpornym naczyniu, wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika na około 30 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. |