Papryka faszerowana kuskusem

13


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
kasza kuskus100 gramów
mięso mielone np. wieprzowe200 gramów
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr 1 opakowanie
ostra papryka1 sztuka
czosnek, ząbek2 sztuki
kolendra lub natka pietruszki1 pęczek
oliwa z oliwek80 mililitrów
cebula1 sztuka
Rosół z kury Knorr1 sztuka
papryka6 sztuk
jajka6 sztuk
śmietana200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Kuskus zalej wrzącą wodą z kostką rosołową, odstaw pod przykryciem na 10 minut, aby kasza zrobiła się miękka. Papryki umyj, z każdej z papryk odetnij kapelusz i usuń gniazda nasienne ze środka.
Krok 2
Na patelni podsmaż posiekany czosnek, chilli i cebulę, dodaj mięso mielone. Smaż aż będzie zupełnie suche. Do usmażonego już mięsa dodaj gotowy kuskus, całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku jeśli potrzeba.
Krok 3
Przygotowanym farszem nadziej papryki do połowy objętości, uciśnij łyżką.
Krok 4
Na wierzch wlej kilka łyżek Fixu Knorr pomieszanego ze śmietana oraz wbij całe jajo. Papryki przykryj kapeluszami i ułóż w żaroodpornym naczyniu, wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika na około 30 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl