Papryka faszerowana mięsem z dodatkami

8


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone z indyka200 gramów
mięso mielone wołowe200 gramów
papryka czerwona4 sztuki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr1 opakowanie
pieprz czarny mielony1 szczypta
papryka słodka1 szczypta
ser żółty80 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut.
Krok 2
Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku.
Krok 3
Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem.
Krok 4
Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty.
Krok 5
Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl