|
Składniki | ||
mięso mielone z indyka | 200 gramów | |
mięso mielone wołowe | 200 gramów | |
papryka czerwona | 4 sztuki | |
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 3 sztuki | |
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr | 1 opakowanie | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
papryka słodka | 1 szczypta | |
ser żółty | 80 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut. |
Krok 2 |
Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku. |
Krok 3 |
Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem. |
Krok 4 |
Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty. |
Krok 5 |
Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut. |
Autor: przepisy.pl |