Papryka faszerowana mięsem z dodatkami

8


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone z indyka200 gramów
mięso mielone wołowe200 gramów
papryka czerwona4 sztuki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr1 opakowanie
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr1 szczypta
ser żółty80 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut.
Krok 2
Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku.
Krok 3
Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem.
Krok 4
Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty.
Krok 5
Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl