Papryka faszerowana mięsem z dodatkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone z indyka - 200 gramów
  • mięso mielone wołowe - 200 gramów
  • papryka czerwona - 4 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr - 1 opakowanie
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • ser żółty - 80 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut.
  2. Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku.
  3. Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem.
  4. Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty.
  5. Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.