| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone z indyka | 200 gramów | |
| mięso mielone wołowe | 200 gramów | |
| papryka czerwona | 4 sztuki | |
| cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 3 sztuki | |
| Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr | 1 opakowanie | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| papryka słodka | 1 szczypta | |
| ser żółty | 80 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut. |
| Krok 2 |
| Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku. |
| Krok 3 |
| Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem. |
| Krok 4 |
| Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty. |
| Krok 5 |
| Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut. |
| Autor: przepisy.pl |