Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę posiekaj, a pomidora obierz ze skórki i pokrój na kosteczkę. Zioła posiekaj. Ryż ugotuj i odcedź. |
Krok 2 |
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj pomidora i duś przez chwilę, aby powstał sos. |
Krok 3 |
Rybę oraz krewetki posiekaj i wymieszaj z jajkiem. Dodaj posiekaną kolendrę, natkę pietruszki, szczypiorek, ryż oraz pomidora z cebulą. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Papryki przekrój na połowy, wyciągnij gniazda nasienne i dokładnie umyj. Wypełnij farszem papryki, na wierzch połóż masło i posyp startym serem. |
Krok 5 |
Włóż do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekaj przez 35 minut. |