Papryka faszerowana rybą i krewetkami

0


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
cebula1 sztuka
oliwa z oliwek2 łyżki
pomidor1 sztuka
pieprz
jajko1 sztuka
sól
kolendra3 łyżki
szczypiorek0.5 pęczków
natka pietruszki3 łyżki
papryka1 łyżeczka
papryka czerwona3 sztuki
ryż300 gramów
ser 100 gramów
ryba morska2 sztuki
krewetki zimnowodne300 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę posiekaj, a pomidora obierz ze skórki i pokrój na kosteczkę. Zioła posiekaj. Ryż ugotuj i odcedź.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj pomidora i duś przez chwilę, aby powstał sos.
Krok 3
Rybę oraz krewetki posiekaj i wymieszaj z jajkiem. Dodaj posiekaną kolendrę, natkę pietruszki, szczypiorek, ryż oraz pomidora z cebulą. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Papryki przekrój na połowy, wyciągnij gniazda nasienne i dokładnie umyj. Wypełnij farszem papryki, na wierzch połóż masło i posyp startym serem.
Krok 5
Włóż do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekaj przez 35 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl