Papryka faszerowana rybą i krewetkami

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • pomidor - 1 sztuka
  • pieprz
  • jajko - 1 sztuka
  • sól
  • kolendra - 3 łyżki
  • szczypiorek - 0.5 pęczków
  • natka pietruszki - 3 łyżki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • papryka czerwona - 3 sztuki
  • ryż - 300 gramów
  • ser - 100 gramów
  • ryba morska - 2 sztuki
  • krewetki zimnowodne - 300 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę posiekaj, a pomidora obierz ze skórki i pokrój na kosteczkę. Zioła posiekaj. Ryż ugotuj i odcedź.
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, a następnie dodaj pomidora i duś przez chwilę, aby powstał sos.
  3. Rybę oraz krewetki posiekaj i wymieszaj z jajkiem. Dodaj posiekaną kolendrę, natkę pietruszki, szczypiorek, ryż oraz pomidora z cebulą. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.
  4. Papryki przekrój na połowy, wyciągnij gniazda nasienne i dokładnie umyj. Wypełnij farszem papryki, na wierzch połóż masło i posyp startym serem.
  5. Włóż do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i zapiekaj przez 35 minut.