Papryka faszerowana ryżem i mięsem
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • duże papryki - 2 sztuki
  • Fix Kotlety mielone Knorr - 1 opakowanie
  • mięso mielone - 15 dekagramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ugotowany ryż - 10 dekagramów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • olej - 1 łyżka
  • sól - 1 szczypta
  • woda - 1.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno cebulę. Podsmaż ją na rozgrzanym oleju, dodaj mięso i smaż przez 5 minut.
  2. Dodaj ryż, po czym dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).
  3. Fix Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i wlej do składników na patelni. Zagotuj i odstaw.
  4. Odetnij z papryk wierzchy z ogonkiem i usuń pestki.
  5. Następnie napełnij je farszem, przykryj ogonkiem i wstaw do żaroodpornego naczynia. Szklankę wody wlej do naczynia z papryką - całość piecz przez 30 minut w 180 stopniach.