Papryka faszerowana ryżem i mięsem

16


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
duże papryki2 sztuki
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr1 opakowanie
mięso mielone15 dekagramów
cebula1 sztuka
ugotowany ryż10 dekagramów
pieprz czarny mielony1 szczypta
olej1 łyżka
sól1 szczypta
woda1.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę. Podsmaż ją na rozgrzanym oleju, dodaj mięso i smaż przez 5 minut.
Krok 2
Dodaj ryż, po czym dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i wlej do składników na patelni. Zagotuj i odstaw.
Krok 4
Odetnij z papryk wierzchy z ogonkiem i usuń pestki.
Krok 5
Następnie napełnij je farszem, przykryj ogonkiem i wstaw do żaroodpornego naczynia. Szklankę wody wlej do naczynia z papryką - całość piecz przez 50 minut w 180 stopniach.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl