|
Składniki | ||
papryka zielona | 6 sztuk | |
ryż | 100 gramów | |
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 500 gramów | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
świeże kurki | 25 dekagramów | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryżu ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Kurki umyć i blanszować 3 minuty, przelać zimną wodą. Z papryki ściąć górną część i usunąć gniazda nasienne. Do miski wsypać ryż, dodać mięso mielone wołowo-wieprzowe, pokrojoną w kostkę cebulę, blanszowane kurki, skruszone mini kostki Knorr, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać, faszerować masą papryki. |
Krok 2 |
Wstawić papryki do blaszki posypać pieprzem z wierzchu. Podlać szklanką wrzącej wody z dodatkiem bulionu drobiowego babuni z pietruszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i dusić 40 minut, a następnie na 10 minut włączyć jeszcze termoobieg. Wyjąć, podawać ciepłe. |
Autor: Piotrek |