Papryka nadziewana mięsem z dzika

Składniki:

  • papryka - 8 sztuk
  • bułka namoczona w mleku - 80 gramów
  • koncentrat pomidorowy - 80 gramów
  • żółtko - 1 sztuka
  • musztarda - 1 łyżka
  • tłuszcz
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę oczyść, opłucz, zalej wrzącą wodą i ugotuj na półtwardo. Wystudzoną paprykę posyp przyprawami.
  2. Bułkę odciśnij, zmiel razem z mięsem, wymieszaj z koncentratem pomidorowym, żółtkiem i musztardą, dopraw.
  3. Paprykę napełnij farszem, ułóż w naczyniu, polej tłuszczem i upiecz skrapiając, wodą, potem wytworzonym sosem. Podawaj z ryżem i surówkami.