Papryki nadziewane cukinia i makaronem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • papryka żółta i czerwona - 4 sztuki
  • makaron nitki - 250 gramów
  • cukinia - 300 gramów
  • starty ser żółty - 200 gramów
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią - 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek z ziołami - 3 łyżki
  • posiekany czosnek - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię umyłam i starłam na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrałam i pocięłam w plasterki drobne. Cukinie z czosnkiem mieszałam jakieś 15 minut w trakcie dodałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią cukinia zmieniła kolor i zaczęła smakować pysznie
  2. Przyprawę w mini kostkach Knorr czosnek i pietruszkę pokruszyłam i posypałam cukinię , wymieszałam .Papryki umyłam, osuszyłam ścięłam wierzchy. Usunęłam pesteczki. Makaron ugotowałam według tego co pisało na opakowaniu. Starłam ser :) Makaron wymieszać z cukinią żółtym serem. Doprawiłam chili, solą, pieprzem.
  3. Do garnuszka wlewamy 400 gram wody dodajemy bulionetkę bulionową drobiową knorr mieszamy do zagotowania. Włożyłam farsz w papryki . Ułożyłam papryki w naczyniu żaroodpornym i do każdej wlałam bulionu tak aby nie wyciekało z nich Piekłam ok. 30 min w temp. 200°C. Podawałam na gorąco.