|
Składniki | ||
tymianek | 1 łyżeczka | |
rozmaryn | 1 sztuka | |
oliwa | 4 łyżki | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
cebula dymka | 2 sztuki | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
pieprz kolorowy | 2 szczypty | |
owczy ser | 15 dekagramów | |
oliwki czarne bez pestek | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę i czosnek drobno posiekać. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodać paprykę i dusić 4 minuty od czasu do czasu mieszając. |
Krok 3 |
Pod koniec smażenia oprósz ziołami, pieprzem oraz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. |
Krok 4 |
Dodać pokruszony ser i oliwki. Poczekać aż ser zacznie się topić. Podawać na gorąco. |
Autor: MartaS |