Paprykowa sałatka z serem na gorąco

Składniki:

  • owczy ser - 15 dekagramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • cebula dymka - 2 sztuki
  • rozmaryn - 1 sztuka
  • oliwki czarne bez pestek - 2 łyżki
  • tymianek - 1 łyżeczka
  • oliwa - 4 łyżki
  • pieprz kolorowy - 2 szczypty

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę i czosnek drobno posiekać.
  2. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodać paprykę i dusić 4 minuty od czasu do czasu mieszając.
  3. Pod koniec smażenia oprósz ziołami, pieprzem oraz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
  4. Dodać pokruszony ser i oliwki. Poczekać aż ser zacznie się topić. Podawać na gorąco.