| |||||||||
| Składniki | ||
| tymianek | 1 łyżeczka | |
| rozmaryn | 1 sztuka | |
| oliwa | 4 łyżki | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| cebula dymka | 2 sztuki | |
| papryka zielona | 1 sztuka | |
| papryka żółta | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr | 1 sztuka | |
| pieprz kolorowy | 2 szczypty | |
| owczy ser | 15 dekagramów | |
| oliwki czarne bez pestek | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę i czosnek drobno posiekać. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodać paprykę i dusić 4 minuty od czasu do czasu mieszając. |
| Krok 3 |
| Pod koniec smażenia oprósz ziołami, pieprzem oraz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. |
| Krok 4 |
| Dodać pokruszony ser i oliwki. Poczekać aż ser zacznie się topić. Podawać na gorąco. |
| Autor: MartaS |