Paprykowa sałatka z serem na gorąco

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
tymianek1 łyżeczka
rozmaryn1 sztuka
oliwa4 łyżki
papryka czerwona1 sztuka
cebula dymka2 sztuki
papryka zielona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
pieprz kolorowy2 szczypty
owczy ser15 dekagramów
oliwki czarne bez pestek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę i czosnek drobno posiekać.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek, dodać paprykę i dusić 4 minuty od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Pod koniec smażenia oprósz ziołami, pieprzem oraz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 4
Dodać pokruszony ser i oliwki. Poczekać aż ser zacznie się topić. Podawać na gorąco.
Autor: MartaSPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl