Paprykowe tuszki kurczaka

0


Łatwe


45 min.


5 os.

Składniki
olej2 łyżki
Przyprawa do kurczaka Knorr1 łyżka
papryka słodka1 łyżka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
papryka ostra1 łyżeczka
tuszki kurczaka5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy pokruszoną kostkę czosnek knorr,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.
Krok 2
Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika.
Krok 3
Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .
Autor: Ewa SidorPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl