Paprykowe tuszki kurczaka
  • 45 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • tuszki kurczaka - 5 sztuk
  • papryka słodka - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso kurczaka myjemy osuszamy .Robimy marynatę do mięsa. Do miseczki wlewamy olej dodajemy pokruszoną kostkę czosnek knorr,przyprawę do kurczaka ,paprykę słodka i ostra -mieszamy. Za pomocą pędzla malujemy mięso kurczak i odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.
  2. Następnie obsmażamy kurczaczka na patelni teflonowej zaczynając od strony z skórką . Gdy mięso jest zarumienione wkładamy je do piekarnika.
  3. Pieczemy ok 35 minut z termoobiegiem w 190 stopniach .