Paprykowy Stroganoff z kurczaka

4


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 500 gramów
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
czerwona papryka2 sztuki
śmietana 36%100 mililitrów
cebula1 sztuka
woda250 mililitrów
koncentrat pomidorowy1 łyżka
mąka1 łyżka
oliwa30 mililitrów
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Piersi opłucz i pokrój w paski. Skrop oliwą, oprósz solą, pieprzem i przesmaż na rozgrzanej patelni. Obsmażone mięso zdejmij z patelni.
Krok 2
Papryki i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Rozgrzej ponownie tę samą patelnię i przesmaż na niej warzywa, oprósz mąką.
Krok 3
Wlej szklankę wody i mieszając rózgą doprowadź do wrzenia. Dodaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i ponownie zagotuj.
Krok 4
Sos dopraw Bulionetką drobiową Knorr oraz pieprzem, a następnie zmiksuj blenderem.
Krok 5
Gotowy sos połącz z kurczakiem. Zagotuj i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl