| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Miękką margarynę utrzeć mikserem do białości. Następnie dodawać pojedynczo 6 żółtek. Kiedy składniki się połączą dodać cukier i cukier wanilinowy. Dalej ucierać. |
| Krok 2 |
| Teraz wlewając małym strumieniem dodać olej i dobrze wymieszać. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do ciasta i dobrze wymieszać. |
| Krok 3 |
| Białka ubić na sztywno z jedną łyżką wody i delikatnie połączyć z ciastem, najlepiej szpatułką lub drewnianą łyżką. |
| Krok 4 |
| Podzielić na 4 równe części. Do każdej z osobna dodać: kisiel cytrynowy, wiśniowy + czerwony barwik, kakao, mak. Delikatnie wymieszać. |
| Krok 5 |
| Formę do babki o średnicy 23 cm wysmarować dokładnie masłem i wysypać bułką tartą. Teraz łyżką wyłożyć ciasto do formy - jedną warstwę na drugą, w dowolnej kolejności. |
| Krok 6 |
| Piec około 50 minut w temperaturze 190ºC do momentu tzw. suchego patyczka. |