Parmigiana z cukinii - VIDEO
  • 50 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron do lasagne - 500 gramów
  • cukinia - 4 sztuki
  • pomidory krojone w puszce - 400 gramów
  • śmietana - 200 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • parmezan - 100 gramów
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 1 opakowanie
  • olej do smażenia - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Naszykuj blachę i ułóż na niej połowę krojonych pomidorów.
  2. Cukinię, cebulę i czosnek pokrój w półksiężyce i przesmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Śmietanę rozrób z Knorr Naturalnie smaczne. Wyłóż na blachę warstwami: makaron, cukinię i ser, polewając wszystko przygotowaną zalewą. Czynność powtórz kilkakrotnie.
  4. Ostatnią warstwę wyłóż makaronem i posyp ją pozostałymi pomidorami.
  5. Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 40 minut.