Parówki w cieście francuskim z salami i papryką
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • parówki cielęce - 12 sztuk
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • ciasto francuskie - 2 opakowania
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 300 mililitrów
  • salami - 20 plastrów
  • jajka - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Parówki obierz z folii, ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel nożem na 12 prostokątnych kawałków.
  2. Cebulę pokrój w piórka, paprykę i salami pokrój w cienkie paseczki.
  3. Ciasto francuskie ułóż na blasze do pieczenia, na cieście połóż farsz i parówki, po czym zawiń je nacinając wierzch na krzyż.
  4. Jajka roztrzep i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 15 minut.
  5. Do rondelka wlej 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj cały czas mieszając, aż powstanie sos. Upieczone parówki podawaj z sosem serowym w miseczce oraz z ulubioną surówką.