Parówki w cieście francuskim z salami i papryką

16


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
parówki cielęce 12 sztuk
czerwona papryka1 sztuka
ciasto francuskie2 opakowania
czerwona cebula1 sztuka
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr1 opakowanie
woda300 mililitrów
salami20 plastrów
jajka2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto francuskie wyjmuj z opakowania, przełóż na blat lub stolnicę i delikatnie rozwałkuj. Następnie podziel 2 płaty ciasta na 12 równych prostokątnych kawałków.
Krok 2
Przygotuj deskę do krojenia. Cebulę obierz i pokrój w drobne piórka, paprykę i salami pokrój w cienkie paseczki.
Krok 3
Na kawałkach ciasta francuskiego połóż pokrojone wcześniej dodatki oraz po jednej parówce. Wokół parówki zawiń dość ciasno ciasto. Wierzch parówkowych roladek natnij na krzyż.
Krok 4
W miseczce roztrzep jajka i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki w cieście francuskim wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 15 minut, aż ładnie się zarumienią.
Krok 5
Do rondelka wlej 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj cały czas mieszając, aż powstanie gęsty sos. Upieczone parówki w cieście francuskim z salami i papryką podawaj z sosem serowym w miseczce obok oraz ulubioną surówką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl