Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto francuskie wyjmuj z opakowania, przełóż na blat lub stolnicę i delikatnie rozwałkuj. Następnie podziel 2 płaty ciasta na 12 równych prostokątnych kawałków. |
Krok 2 |
Przygotuj deskę do krojenia. Cebulę obierz i pokrój w drobne piórka, paprykę i salami pokrój w cienkie paseczki. |
Krok 3 |
Na kawałkach ciasta francuskiego połóż pokrojone wcześniej dodatki oraz po jednej parówce. Wokół parówki zawiń dość ciasno ciasto. Wierzch parówkowych roladek natnij na krzyż. |
Krok 4 |
W miseczce roztrzep jajka i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki w cieście francuskim wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 15 minut, aż ładnie się zarumienią. |
Krok 5 |
Do rondelka wlej 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj cały czas mieszając, aż powstanie gęsty sos. Upieczone parówki w cieście francuskim z salami i papryką podawaj z sosem serowym w miseczce obok oraz ulubioną surówką. |