Parówki w cieście francuskim z salami i papryką

11


Łatwe


45 min.


6 os.

Składniki
parówki cielęce 12 sztuk
czerwona papryka1 sztuka
ciasto francuskie2 opakowania
czerwona cebula1 sztuka
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr 1 opakowanie
woda300 mililitrów
salami20 plastrów
jajka2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Parówki obierz z folii, ciasto francuskie delikatnie rozwałkuj i podziel nożem na 12 prostokątnych kawałków.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, paprykę i salami pokrój w cienkie paseczki.
Krok 3
Ciasto francuskie ułóż na blasze do pieczenia, na cieście połóż farsz i parówki, po czym zawiń je nacinając wierzch na krzyż.
Krok 4
Jajka roztrzep i posmaruj nimi wierzch ciasta. Gotowe parówki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 15 minut.
Krok 5
Do rondelka wlej 300 ml zimnej wody, dodaj Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj cały czas mieszając, aż powstanie sos. Upieczone parówki podawaj z sosem serowym w miseczce oraz z ulubioną surówką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl