Parówki w cieście francuskim z warzywami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
  • parówki - 8 sztuk
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • pieczarki - 4 sztuki
  • żółty ser - 8 plastrów
  • jajko - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto francuskie pokrój na 8 jednakowych pasków.
  2. Cukinię oraz pieczarki umyj i pokrój w cienkie paski, a paprykę w cienkie piórka.
  3. Na każdy kawałek ciasta wyłóż plasterki pieczarek oraz cukinii. Posyp je pokruszoną mini kostką Knorr, a następnie połóż paprykę i plasterek sera.
  4. Parówki połóż na wierzchu tak, aby wystawały za ciasto i zawiń.
  5. Na blachę do pieczenia wyłóż papier pergaminowy i przełóż roladki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 °C przez 20 minut. Takie danie doskonale smakuje jako letnia przekąska na świeżym powietrzu.