| |||||||||
| Składniki | ||
| przecier pomidorowy | 1 łyżka | |
| olej | 2 łyżki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| cukier | 1 szczypta | |
| rodzynki | 0.25 szklanek | |
| mąka | 2 łyżki | |
| parówki | 4 sztuki | |
| bulion drobiowy | 1.5 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Parówki obierz i pokrój na kawałki. |
| Krok 2 |
| Włóż do garnka, zalej bulionem i zagotuj. |
| Krok 3 |
| Rodzynki sparz i podsmaż na łyżce oleju. Dodaj do gotujących się parówek. |
| Krok 4 |
| Z reszty oleju i mąki zrób zasmażkę, wlej przecier. |
| Krok 5 |
| Dodaj do parówek, wymieszaj, przypraw do smaku. |
| Autor: pasibrzuch |