Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku utrzyj żółtka z cukrem, cukrem wanilinowym i 1/2 śmietanki.
Ustaw garnek w kąpieli wodnej i ubijaj, ciągle mieszając, aż masa zacznie gęstnieć. |
Krok 2 |
Miękką Kasię utrzyj w misce dodając partiami ser i masę jajeczną. Masę podziel na dwie części. Żelatynę namocz w połowie pozostałej śmietanki, aby napęczniała. |
Krok 3 |
Czekoladę gorzką rozpuść na parze i wymieszaj mikserem z jedną częścią masy serowej. Czekoladę białą również rozpuść na parze razem z resztą śmietanki i napęczniałą żelatyną. Wymieszaj z drugą częścią masy serowej. |
Krok 4 |
Do jasnej masy serowej dodaj skórkę pomarańczową, do masy ciemnej dodaj rodzynki. Wymieszaj. |
Krok 5 |
Dno dużej miski wyłóż gazą. Do formy włóż najpierw jasną, a następnie ciemną masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki. |
Krok 6 |
Stężałą paschę wyłóż na talerz, zdejmij gazę i udekoruj bakaliami. |