| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku utrzyj żółtka z cukrem, cukrem wanilinowym i 1/2 śmietanki.
Ustaw garnek w kąpieli wodnej i ubijaj, ciągle mieszając, aż masa zacznie gęstnieć. |
| Krok 2 |
| Miękką Kasię utrzyj w misce dodając partiami ser i masę jajeczną. Masę podziel na dwie części. Żelatynę namocz w połowie pozostałej śmietanki, aby napęczniała. |
| Krok 3 |
| Czekoladę gorzką rozpuść na parze i wymieszaj mikserem z jedną częścią masy serowej. Czekoladę białą również rozpuść na parze razem z resztą śmietanki i napęczniałą żelatyną. Wymieszaj z drugą częścią masy serowej. |
| Krok 4 |
| Do jasnej masy serowej dodaj skórkę pomarańczową, do masy ciemnej dodaj rodzynki. Wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Dno dużej miski wyłóż gazą. Do formy włóż najpierw jasną, a następnie ciemną masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki. |
| Krok 6 |
| Stężałą paschę wyłóż na talerz, zdejmij gazę i udekoruj bakaliami. |