Pascha owocowa
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • tłusty twaróg - 50 dekagramów
  • konfitura z moreli - 25 dekagramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 15 dekagramów
  • cukier puder - 15 dekagramów
  • żółtko - 4 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • gęsta śmietana - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Ser dwukrotnie zemleć, do drugiego mielenia dodać konfiturę, po czym wszystko wymieszać i przetrzeć przez sito.
  2. Kasię utrzeć z cukrem i nie przerywając ucierania, dodawać po jednym żółtku, potem całe jajo, a następnie po łyżce masy serowo-owocowej i śmietanę.
  3. Masę wyłożyć do formy wyścielonej ściereczką, owinąć, obciążyć, odstawić do lodówki .
  4. Przed podaniem wyłożyć na półmisek i przybrać owocami z konfitury.