| |||||||||
| Składniki | ||
| biały ser półtłusty | 75 dekagramów | |
| jajko ugotowane na twardo | 10 sztuk | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| cukier | 25 dekagramów | |
| rodzynki | 10 dekagramów | |
| orzechy | 10 dekagramów | |
| migdały | 10 dekagramów | |
| skórka pomarańczowa | 10 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Orzechy i migdały sparzyć wrzątkiem, osączyć na sicie, wystudzić, obrać i drobno pokroić. |
| Krok 2 |
| Ser zmielić. |
| Krok 3 |
| Z jaj wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, utrzeć z Kasią i cukrem. |
| Krok 4 |
| Stopniowo dodawać zmielony ser, utartą wanilię lub cukier waniliowy, orzechy, migdały, rodzynki i skórkę pomarańczową. |
| Krok 5 |
| Formę, do której chcemy włożyć masę, wyłożyć folią spożywczą, wypełnić masą serową i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |