Pascha wielkanocna

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
biały ser półtłusty75 dekagramów
jajko ugotowane na twardo10 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier25 dekagramów
rodzynki10 dekagramów
orzechy10 dekagramów
migdały10 dekagramów
skórka pomarańczowa10 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Orzechy i migdały sparzyć wrzątkiem, osączyć na sicie, wystudzić, obrać i drobno pokroić.
Krok 2
Ser zmielić.
Krok 3
Z jaj wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, utrzeć z Kasią i cukrem.
Krok 4
Stopniowo dodawać zmielony ser, utartą wanilię lub cukier waniliowy, orzechy, migdały, rodzynki i skórkę pomarańczową.
Krok 5
Formę, do której chcemy włożyć masę, wyłożyć folią spożywczą, wypełnić masą serową i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl