|
Składniki | ||
biały ser półtłusty | 75 dekagramów | |
jajko ugotowane na twardo | 10 sztuk | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
cukier | 25 dekagramów | |
rodzynki | 10 dekagramów | |
orzechy | 10 dekagramów | |
migdały | 10 dekagramów | |
skórka pomarańczowa | 10 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Orzechy i migdały sparzyć wrzątkiem, osączyć na sicie, wystudzić, obrać i drobno pokroić. |
Krok 2 |
Ser zmielić. |
Krok 3 |
Z jaj wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, utrzeć z Kasią i cukrem. |
Krok 4 |
Stopniowo dodawać zmielony ser, utartą wanilię lub cukier waniliowy, orzechy, migdały, rodzynki i skórkę pomarańczową. |
Krok 5 |
Formę, do której chcemy włożyć masę, wyłożyć folią spożywczą, wypełnić masą serową i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |