Pasta arabska
  • 60 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso kurczaka - 250 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • migdały - 50 gramów
  • orzechy włoskie - 50 gramów
  • bułka tarta - 4 łyżki
  • oliwa - 1 łyżka
  • Majonez Hellmann's Babuni - 1 łyżka
  • śmietanka - 0.5 szklanek
  • sok z połowy cytryny
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.
  2. Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój. Migdały i orzechy drobno posiekaj.
  3. Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę.
  4. Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź.