|
Składniki | ||
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
bułka tarta | 4 łyżki | |
orzechy włoskie | 50 gramów | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
oliwa | 1 łyżka | |
śmietanka | 0.5 szklanek | |
sok z połowy cytryny | ||
migdały | 50 gramów | |
mięso kurczaka | 250 gramów | |
Majonez Hellmann's Babuni | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź. |
Krok 2 |
Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój. Migdały i orzechy drobno posiekaj. |
Krok 3 |
Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę. |
Krok 4 |
Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź. |
Autor: przepisy.pl |