| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| bułka tarta | 4 łyżki | |
| orzechy włoskie | 50 gramów | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| oliwa | 1 łyżka | |
| śmietanka | 0.5 szklanek | |
| sok z połowy cytryny | ||
| migdały | 50 gramów | |
| mięso kurczaka | 250 gramów | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź. |
| Krok 2 |
| Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój. Migdały i orzechy drobno posiekaj. |
| Krok 3 |
| Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę. |
| Krok 4 |
| Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź. |
| Autor: przepisy.pl |