Pasta arabska

15


Łatwe


60 min.


8 os.

Składniki
pieprz czarny mielony1 szczypta
bułka tarta4 łyżki
orzechy włoskie50 gramów
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
oliwa1 łyżka
śmietanka0.5 szklanek
sok z połowy cytryny
migdały50 gramów
mięso kurczaka250 gramów
Majonez Hellmann's Babuni1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.
Krok 2
Bułkę zalej śmietanką, a następnie pozostaw na pół godziny. Kurczaka drobno pokrój. Migdały i orzechy drobno posiekaj.
Krok 3
Wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, pieprz, sok z cytryny i oliwę.
Krok 4
Następnie dodaj migdały, orzechy i majonez. Wymieszaj i schłódź.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl