Pasta do chleba z kiełków pszenicy

Składniki:

  • por - 1 sztuka
  • sól
  • bazylia
  • gałka muszkatołowa - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • skiełkowana pszenica - 0.7 szklanek
  • siemię lniane - 1 łyżka
  • płatki owsiane - 1 łyżka
  • seler - 0.5 sztuk
  • pieprz

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Skręć pszenicę w maszynce.
  2. Dodaj szczyptę bazylii i oliwę.
  3. Podobnie uczyń z porem i selerem.
  4. Dodaj gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu, płatki owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i pieprzem. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.