Pasta łososiowa na grzankach
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bułki z ziarnami - 2 sztuki
  • łosoś wędzony - 150 gramów
  • Rama Classic
  • Majonez Hellmann's Babuni - 2 łyżki
  • jajko - 3 sztuki
  • czarne oliwki - 6 sztuk
  • koperek kilka gałązek

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie odstaw do ostygnięcia, obierz. Dwa jajka zmiksuj z majonezem.
  2. Łososia pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do jajek i miksuj aż powstanie gładka pasta.
  3. Bułeczki przekrój na pół i posmaruj margaryną. Umieść w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku i piecz ok 10 minut aż powstaną chrupiące grzanki.
  4. Gotowe grzanki posmaruj pastą łososiową.
  5. Pozostałe jajko pokrój w cząstki, a oliwki w plasterki. Grzanki udekoruj cząstkami jajka, plasterkami oliwek i gałązką koperku.