Pasta łososiowa na grzankach
przepisy.pl
15 minut
4 osoby
Łatwe
Składniki:
bułki z ziarnami - 2 sztuki
łosoś wędzony - 150 gramów
Rama Classic
Majonez Hellmann's Babuni
- 2 łyżki
jajko - 3 sztuki
czarne oliwki - 6 sztuk
koperek kilka gałązek
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo. Następnie odstaw do ostygnięcia, obierz. Dwa jajka zmiksuj z majonezem.
Łososia pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do jajek i miksuj aż powstanie gładka pasta.
Bułeczki przekrój na pół i posmaruj margaryną. Umieść w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku i piecz ok 10 minut aż powstaną chrupiące grzanki.
Gotowe grzanki posmaruj pastą łososiową.
Pozostałe jajko pokrój w cząstki, a oliwki w plasterki. Grzanki udekoruj cząstkami jajka, plasterkami oliwek i gałązką koperku.