Pasta z awokado - VIDEO

172


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
dojrzałe awokado2 sztuki
czerwona papryka1 sztuka
ostra papryczka chipotle1 sztuka
Majonez Hellmann’s Original3 łyżki
natka kolendry1 pęczek
limonka1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Czerwoną paprykę umyj i osusz. Zawiń w folię aluminiową, po czym wstaw do nagrzanego do 190°C. piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie paprykę wyjmij i pozostaw w foli do wystygnięcia. Zimną już paprykę obierz, usuń pestki i pokrój w bardzo drobną kosteczkę.
Krok 2
Posiekaj natkę kolendry i papryczkę chipotle. Wyciśnij sok z jednej limonki.
Krok 3
Awokado obierz, usuń pestkę, przełóż do miski, dodaj majonez i rozgnieć je na miazgę, mieszając przy okazji z majonezem. Dodanie majonezu sprawi, że nasza pasta będzie delikatna w konsystencji i wyrazista w smaku.
Krok 4
Powstałą pastę dopraw do smaku papryczką chipotle. Dodaj pokrojoną czerwoną paprykę, kolendrę i sok z jednej limonki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl