Pasta z awokado - VIDEO
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • dojrzałe awokado - 2 sztuki
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • ostra papryczka chipotle - 1 sztuka
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • limonka - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Czerwoną paprykę umyj i osusz. Zawiń w folię aluminiową, po czym wstaw do nagrzanego do 190 st. C. piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie paprykę wyjmij i pozostaw w foli do wystygnięcia. Zimną już paprykę obierz, usuń pestki i pokrój w bardzo drobną kosteczkę.
  2. Posiekaj natkę kolendry i papryczkę chipotle. Wyciśnij sok z jednej limonki.
  3. Awokado obierz, usuń pestkę, przełóż do miski, dodaj majonez i rozgnieć je na miazgę, mieszając przy okazji z majonezem. Dodanie majonezu sprawi, że nasza pasta będzie delikatna w konsystencji i wyrazista w smaku.
  4. Powstałą pastę dopraw do smaku papryczką chipotle. Dodaj pokrojoną czerwoną paprykę, kolendrę i sok z jednej limonki.