Przygotowanie |
Krok 1 |
Czerwoną paprykę umyj i osusz. Zawiń w folię aluminiową, po czym wstaw do nagrzanego do 190°C. piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie paprykę wyjmij i pozostaw w foli do wystygnięcia. Zimną już paprykę obierz, usuń pestki i pokrój w bardzo drobną kosteczkę. |
Krok 2 |
Posiekaj natkę kolendry i papryczkę chipotle. Wyciśnij sok z jednej limonki. |
Krok 3 |
Awokado obierz, usuń pestkę, przełóż do miski, dodaj majonez i rozgnieć je na miazgę, mieszając przy okazji z majonezem. Dodanie majonezu sprawi, że nasza pasta będzie delikatna w konsystencji i wyrazista w smaku. |
Krok 4 |
Powstałą pastę dopraw do smaku papryczką chipotle. Dodaj pokrojoną czerwoną paprykę, kolendrę i sok z jednej limonki. |