Pasta z czerwonej soczewicy i bawarka
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • herbata czarna - 2 szklanki
  • mleko 1,5% tłuszczu - 2 szklanki
  • cienka kromka chleba żytniego razowego - 4 sztuki
  • Rama Classic - 2 łyżeczki
  • soczewica czerwona ugotowana - 4 łyżki
  • chudy twaróg - 4 łyżeczki
  • mały ogórek zielony - 1 sztuka
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • majeranek - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Wypłucz soczewicę pod bieżącą wodą, a następnie gotuj ją przez 15 minut.
  2. Przygotuj pastę z soczewicy: do ugotowanej, przestudzonej soczewicy, dodaj twarożek, pieprz czarny mielony i majeranek. Dokładnie wymieszaj.
  3. Pieczywo posmaruj margaryną Rama Classic, następnie pastą z soczewicy.
  4. Na wierzchu kanapki połóż plasterki ogórka zielonego.
  5. Zaparz czarną herbatę, do esencji dodaj ciepłe mleko.