Pasta z makreli i wędzonego łososia

11


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makrela wędzona1 sztuka
łosoś wędzony120 gramów
Sos sałatkowy francuski Knorr1 opakowanie
jaja ugotowane na twardo4 sztuki
Majonez Hellmann's Babuni4 łyżki
koperek0.5 pęczków
cebula1 sztuka
pieprz czarny mielony1 szczypta
cytryna1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.
Krok 2
Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj.
Krok 3
Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 5
Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl