|
Składniki | ||
makrela wędzona | 1 sztuka | |
łosoś wędzony | 120 gramów | |
Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
jaja ugotowane na twardo | 4 sztuki | |
Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
koperek | 0.5 pęczków | |
cebula | 1 sztuka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
cytryna | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki. |
Krok 2 |
Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj. |
Krok 3 |
Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę. |
Krok 4 |
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem. |
Krok 5 |
Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek. |
Autor: przepisy.pl |