Pasta z makreli i wędzonego łososia
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makrela wędzona - 1 sztuka
  • łosoś wędzony - 120 gramów
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • jaja ugotowane na twardo - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • koperek - 0.5 pęczków
  • cebula - 1 sztuka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • cytryna - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.
  2. Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj.
  3. Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę.
  4. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.
  5. Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.