| |||||||||
| Składniki | ||
| makrela wędzona | 1 sztuka | |
| łosoś wędzony | 120 gramów | |
| Sos sałatkowy francuski Knorr | 1 opakowanie | |
| jaja ugotowane na twardo | 4 sztuki | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
| koperek | 0.5 pęczków | |
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| cytryna | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki. |
| Krok 2 |
| Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj. |
| Krok 3 |
| Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę. |
| Krok 4 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem. |
| Krok 5 |
| Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek. |
| Autor: przepisy.pl |