Pasta z makreli z chrzanem

Składniki:

  • makrela wędzona - 1 sztuka
  • jaja ugotowane na twardo - 4 sztuki
  • twarożek wiejski - 150 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • chrzan - 1 łyżka
  • koperek świeży - 1 pęczek
  • sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.
  2. Ugotowane jaja posiekaj drobno lub zetrzyj na tarce.
  3. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a koperek posiekaj.
  4. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z twarożkiem, sokiem z cytryny i chrzanem.
  5. Połącz rybę z twarożkiem, jajkiem i posiekaną cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.