Pasta z sera twarogowego z warzywami (ogórek, rzodkiewka, szczypior, kiełki). Chleb razowy z Florą. Jabłko
  • 5 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kromka chleba razowego słonecznikowego - 8 sztuk
  • Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B1 - 4 łyżki
  • ser twarogowy chudy - 200 gramów
  • jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 8 łyżek
  • mały ogórek zielony gruntowy - 4 sztuki
  • rzodkiewka - 12 sztuk
  • szczypior (posiekany) - 4 łyżki
  • kiełki brokułów - 4 łyżki
  • duże jabłko - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Ser wymieszać z jogurtem do uzyskania gładkiej jednolitej masy.
  2. Ogórek, rzodkiewki, szczypiorek – dokładnie umyć i drobno pokroić (szczypiorek posiekać). Przygotowane warzywa dokładnie wymieszać z masą serową. Gotową masę uformować w kulki na talerzu i posypać kiełkami.
  3. Pieczywo posmarować Florą ProActiv. Jabłko zjeść.