Pasta z sera twarogowego z warzywami (ogórek, rzodkiewka, szczypior, kiełki). Chleb razowy z Florą. Jabłko

1


Łatwe


5 min.


4 os.

Składniki
kromka chleba razowego słonecznikowego8 sztuk
Flora ProActiv Zdrowe serce z witaminą B14 łyżki
ser twarogowy chudy200 gramów
jogurt naturalny 1,5% tłuszczu8 łyżek
mały ogórek zielony gruntowy4 sztuki
rzodkiewka12 sztuk
szczypior (posiekany)4 łyżki
kiełki brokułów4 łyżki
duże jabłko4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Ser wymieszać z jogurtem do uzyskania gładkiej jednolitej masy.
Krok 2
Ogórek, rzodkiewki, szczypiorek – dokładnie umyć i drobno pokroić (szczypiorek posiekać). Przygotowane warzywa dokładnie wymieszać z masą serową. Gotową masę uformować w kulki na talerzu i posypać kiełkami.
Krok 3
Pieczywo posmarować Florą ProActiv. Jabłko zjeść.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl